Bush to Beach safari

Een overweldigende bush en strand beleving. Home • Bush to beach safari

Bush to Beach een overweldigende bush en strand beleving.

De route start vanuit Ku Sungula Safari Lodge gelegen in het Balule Nature Reserve met een oppervlakte van 40.000 ha dat een open verbind heeft met het Greater Kruger Park. Onze gespecialiseerde gids en zijn team staan voor u klaar en zullen u meenemen in de safari auto voor deze geweldige belevenis. Vanuit Ku Sungula gaat de route richting Kruger National Park waar we twee nachten zullen verblijven in kleinschalige accommodaties. We verlaten Zuid Afrika en rijden het bergachtige koninkrijk Swaziland binnen waar we overnachten in het Hlane National Park. Van Swaziland rijden we naar Jozini waar een twee daagse boat cruise voor u gepland is. Wild spotten vanuit een boot langs de overs van Lake Jozini met een van haar grootste dammen. U zult verblijven in luxe cabines terwijl u de kalmte en sereniteit ondervindt van Lake Jozini. Na dit geweldige water avontuur wijzen de pijlen richting Ndumo Game Reserve. Een klein game reserve 11.000 ha gelegen in het uitstrekte noordoosten van Kwazulu-Natal. Gelegen op de grens met Mozambique, waar de rivier de Pongola samenkomt met de rivier Great Usutu. Nsumo herbergt een gevarieerd scala aan habitats en is populair om zij vogelleven ondanks de kleine omvang van dit reserve zijn hier meer dan 430 vogelsoorten geregistreerd. We verlaten Ndumo en trekken de volgende vier dagen langs de stranden van Kosi Bay en Sodwanna Bay. In Sodwanna Bay heeft u de gelegenheid een 2 uur durende boot trip te maken en wellicht enkele dolfijnen of zelfs walvissen te spotten. Onze volgende bestemming is Hluhluwe waar we een dag trip maken naar het Hluhluwe Imfolozi Game Reserve. 280 km ten noorden van Durban, is het oudste natuurpark in Afrika. Het park bestaat uit 960 km² heuvelachtig gebied in centraal Zoeloeland bedekt met klassieke savannes. Het is het enige park in KwaZoeloe-Natal dat alle dieren uit De Grote Vijf telt: Afrikaanse olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden en neushoorns.

Het park is bekend om zijn rijke fauna en de aanwezige witte neushoorns die dankzij succesvolle kweekprogramma’s in het natuurpark van uitsterven werden gered. Het park telt nu ruim 1600 witte neushoorns; vele honderden dieren werden uitgewisseld met andere natuurparken in Zuid-Afrika en erbuiten. Het park bestaat uit twee delen: het Hluhluwe-deel met Hilltop Camp, en het Umfolozideel met het Mpilakamp. Vanuit Hluhluwe rijden we naar Johannesburg O.R. Tambo Airport en is het tijd afscheid te nemen.

Van dag tot dag

Dag 1
Dag 2
Dag 3 + 4
Dag 5+6
Dag 7 + 8
Dag 9
Dag 10+11
Dag 12 + 13
Dag 14 + 15
Dag 16
Dag 1

06.45 Wordt u verwacht op het busstation van Johannesburg OR Tambo Airport. Een van onze shuttle partners wacht u daar op en brengt u naar de Balule Olifants West gate. De aankomst tijd zal rond 14.00 uur zijn. Onze gids zal u daar opwachten en u naar Ku Sungula Safari Lodge transporteren. Deze 4 sterren Big-5 lodge maakt deel uit van het Greater Kruger National Park en beslaat ongeveer 40.000 ha. Na een hartelijk ontvangst op de lodge kunt u genieten op het terras van een verkoelend drankje en even bijkomen van uw reis. Om 16.00 uur staan onze ervaren gids en tracker voor u klaar voor een middag drive. In een open safari voertuig brengen zij u voornamelijk off-road zeer dicht bij de dieren.

Dag 2

Begroet de vroege morgen met een ochtend drive. Na terugkomst op de lodge staat er een stevig ontbijt voor u klaar. Tegen 16.00 uur zullen onze gids en tracker u wederom verwachten voor een middag drive. Na de drive zullen de chefs een heerlijk diner aan u presenteren onder de sterrenhemel van Zuid Afrika.

Dag 3 + 4

Vanaf Ku Sungula Safari Lodge vertrekken we in onze game drive auto richting het National Kruger Park. Het wereld beroemde Kruger National Park is dankzij de grote variëteit aan wildlife, uitgestrekte savannes en een lange geschiedenis het meestbezochte park van Zuid Afrika. Het park maar liefst 352 kilometer lang, gemiddeld 60 kilometer breed en beslaat een oppervlakte van 19.000 km2. U verblijft hier twee nachten.

Dag 5+6

Onze pijlen wijzen naar Swaziland. Swaziland het op 2 na kleinste kleinste land van Afrika. Swaziland is ruig, groen en ongerept met schitterende bergen en adembenemende vergezichten. Het landschap is prachtig en de dorpjes zijn vaak nog authentiek Afrikaans. U verblijft in het Hlane National Park.

Dag 7 + 8

De volgende bestemming van uw avontuur is Jozini. Jozini waar een twee daagse boat cruise voor u gepland is. Wild spotten vanuit een boot langs de oevers van Lake Jozini met een van haar grootste dammen. U zult verblijven in luxe cabines terwijl u de kalmte en sereniteit ondervindt van Lake Jozini. U verblijft twee nachten op deze geweldige boot. https://youtu.be/PppSZMHRFfE

Dag 9

Na dit geweldige water avontuur wijzen de pijlen richting Ndumo Game Reserve. Een klein game reserve 11.000 ha gelegen in het uitstrekte noordoosten van Kwazulu-Natal. Gelegen op de grens met Mozambique, waar de rivier de Pongola samenkomt met de rivier Great Usutu. Nsumo herbergt een gevarieerd scala aan habitats en is populair om zij vogelleven ondanks de kleine omvang van dit reserve zijn hier meer dan 430 vogelsoorten geregistreerd.

Dag 10+11

Bhanga Nek gelegen in Kosi Bay is natuurreservaat bestaande uit meren en een baai net ten zuiden van de grens tussen Zuid-Afrika (KwaZulu-Natal) en Mozambique. Het maakt deel uit van het iSimangaliso Wetland Park, beschermd als UNESCO Werelderfgoed. Kosi bay bestaat uit een verzameling meren die door een kronkelend kanaal van zo'n 10 kilometer aan elkaar geregen worden. Het grootste meer is het 'Nhlangemeer' of Kosimeer. Dat meet ca 4 x 5 km en is tot 50 meter diep. De meren zijn rijk aan vis. Er is een rijke traditie om vistrappen te plaatsen, en door het heldere water staan de meren bekend als uitstekende locaties om te snorkelen. U verblijft hier twee nachten.

Dag 12 + 13

Sodwana Bay National Park is een nationaal park in KwaZoeloe-Natal in Zuid-Afrika. Het is een smalle strook van begroeide zandduinen tussen St. Lucia en het Sibayameer. Het park is genoemd naar Sodwana Bay (Sodwanabaai), een baai aan de Indische Oceaan bekend voor de koraalriffen en de verscheidenheid aan oceaanleven. Om die reden is het populair bij diepzeevissers en -duikers. Dit park maakt deel uit van de iSimangaliso Wetland Park. We verblijven hier twee nachten en er wordt u een 2 uur durende boot trip aangeboden en wellicht enkele dolfijnen of zelfs walvissen te spotten.

Dag 14 + 15

Hluhluwe is een klein stadje in Noord-KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. Het is gelegen tussen iSimangaliso Wetland Park en Hluhluwe – iMfolozi Park aan de oevers van de rivier Hluhluwe. Hluhluwe ligt aan de olifantenkust, een gebied dat bekend staat om zijn nationale parken, natuurlijke diversiteit en cultureel erfgoed. Hout, suiker en ananas worden intensief geteeld in het gebied, dat meer dan 90% van de koninginananas van Zuid-Afrika produceert. Andere landbouwgewassen zijn suikerriet, sisal, katoen, tomaten en pepers. Vanwege traditionele nederzettingspatronen en gebruiken is de activiteit in sommige gebieden nog steeds laag. Hluhluwe wordt beschouwd als het centrum van toerisme in KwaZulu-Natal. Het Hluhluwe-gebied heeft een overvloed aan accommodaties, van budgetaccommodatie tot vijfsterren game lodges. De stad Hluhluwe is een servicecentrum voor de omgeving. De stad is vernoemd naar de netelige klimmer Dalbergia armata, die wordt gevonden tussen de bosvegetatiesoorten in het Hluhluwe – iMfolozi-park. Tot 95% van de Zuid-Afrikaanse ananas wordt in dit gebied geproduceerd.We hebben voor u een volle dag Imfolozi Park op de planning staan.

Dag 16

Het is tijd om afscheid te nemen we rijden vanuit Hluhluwe naar Johannesburg O.R. Tambo Airport en zorgen u tijdig bent voor uw internationale vlucht.

16 dagen
Het hele jaar door indien beschikbaarheid

Maximaal 4-9 personen
De tour gaat van start bij een minimum van 4 personen.
Prijs is gebaseerd op twee personen per kamer/tent.
€ 3.201
per persoon op basis van twee personen
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Persoonlijke uitgaves
 • Tip geld
 • Eventueel extra verblijf voor en na de trail
 • Vaccinaties
Inclusief:
 • Vervoer in Game viewer open sided
 • Gekwalificeerde gids
 • Accommodaties, maaltijden en drankjes
 • Alle activiteiten zoals vermeld
 • Park- en entree gelden
 • Shuttle transfer van en naar Johannesburg OR Tambo

Meer informatie

Via onderstaand contactformulier kunt u meer informatie aanvragen over Bush to Beach safari.