Foto safari ruig en puur Botswana

Ku Sungula Travel onderscheid zich in een volledig verzorgde en ontzorgde bijzondere fotosafari’s vol verassingen!

Van dag tot dag

Dag 0
Dag 1
Dag 2 + 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6 + 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11 + 12
Dag 13
Dag 14
Dag 0

Deze dag vliegt u naar Johannesburg Deze vlucht wordt door uzelf geregeld. Let op; zorg dat u uw aansluitende vlucht naar Maun niet mist, dus houd rekening met de aankomsttijden. Op O.R. Tambo Johannesburg staat een van onze teamleden op u te wachten en vergeet u naar de overnachting lodge in Johannesburg.

Dag 1

Gezamenlijk met onze fotografe waar u al kennis mee heeft gemaakt vertrekt u tijdig naar O.R. Tambo voor uw binnenlandse vlucht naar Maun. Aangekomen in Maun zal een van onze teamleden voor u klaar staan en rijden we gezamenlijk naar onze eerste overnachtings lodge waar u onder het genot van een welkomst drankje en hapje kennis kunt maken met de rest van ons team wat u de komende weken zal vergezellen op deze wonderbaarlijke foto safari. Maun “ook wel de “gateway” to the Delta” genoemd. Maun zelf is een snel groeiende stad waar in rap tempo gebouwd word. Overnachting: Thamakalane River Lodge, maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 2 + 3

Khwai concessie / Moremi game reserve ca. 160 kilometer +/- 4 uur. Het avontuur gaat van start we vertrekken vroeg in de ochtend noordwaarts richting Khwai een wildrijk gebied dat grenst aan het Moremi Game Reserve. Dit unieke gebied wordt ontwikkeld door de plaatselijke bevolking voor het toerisme. S’middags staat de eerste game drive gepland waarbij we op zoek gaan naar het vele wild dat dit gebied rijk is. Bij terugkomst heeft onze chef een heerlijk diner voor u bereid en zullen we dineren onder de prachtige sterrenhemel van Botswana. De volgende ochtend bieden we u een Mokoro tocht aan, fotografie vanaf het water. We zullen het doolhof van de vele waterwegen verkennen in kano’s gemaakt van uitgeholde boomstammen. Onder deskundige begeleiding van een “poler”, die de kano door het ondiepe water voortbeweegt, geniet u van deze unieke delta. Na de lunch is het tijd om even te relaxen en uw eerste foto’s al te kunnen bekijken. Later in de middag staat er wederom een game drive gepland. Overnachting: Khwai campsite, maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 4

Maun ca 190 kilometer +/- 5 uur. Na het opbreken van ons kamp vertrekken we weer richting Maun. In de middag arriveren we op onze volgende kampeer plaats en kunt u relaxen, een duik nemen in het zwembad of een boek lezen de middag is geheel aan u. (optioneel een rondvlucht boven de delta of een kijkje nemen tussen de lokale bevolking van Maun en de vele winkeltjes) Overnachting: Okavango River lodge campsite maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 5

Nxai Pan ca 170 kilometer +/- 4 uur. Nxai Pan is gelegen ten noorden van maun en verbind het Makgadikgadi National Park aan de noordelijke grens. Het park heeft een grootte van 40 vierkante kilometer en bestaat voornamelijk uit fossiele droge rivierbeddingen. Het park is ook het thuis van eeuwenoude Boabab bomen, die hun naam hebben te danken aan Thomas Baines die ze heeft ontdekt. Vandaag de dag worden deze bomen Baines Boabab genoemd. Overrnachting: South campsite maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 6 + 7

KMakgadikgadi Game Reserve ca 75 kilometer +/- 3 uur. De gearing van de game viewer staat ingeschakeld. Rijdend door dit prachtige gebied en genietend van de wonderbaarlijke natuur rijden we naar de rand van de Boteti rivier waar we de komende twee nachten ons kamp zullen opslaan. Naast vele olifanten en nijlpaarden zullen we hier ook de vele watervogels kunnen bekijken tijdens de game drives. De middagen zijn om te relaxen, je foto’s te bekijken en eventuele nadere uitleg over het gebruik van je camera. Overnachting: Khumaga campsite maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 8

Gweta ca 100 kilometer / +/- 5 uur. Vroeg uit de veren we rijden dwars door het Makgadikgadi national park naar onze volgende bestemming in Gweta. Dit gebied heeft geweldige vergezichten en vlakke plains. In de middag arriveren in Gweta en heeft u de tijd om bij te komen van de vele indrukken van de afgelopen dagen. Op de campsite kunt u gebruik maken van het zwembad en een verkoelend drankje nemen in de bar. Overnachting: Planet Boabab campsite maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 9

Kubu Island ca 200 kilometer +/- 8 uur. Kubu Island is een droog eiland bestaande uit graniet en rotsachtige ondergronden. Alleen toegankelijk met een 4wheel drive aangedreven auto. De tocht door de echte zoutvlakte gaat van start. Laat in de middag komen we aan op Kubu Island en s’avonds tijdens het diner kunnen we genieten van een overweldigende sterrenhemel. De campsite wordt gerund door de lokale bevolking en is erg basic. Overnachting: Kubu Island maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 10

Serowe ca 250 kilometer +/- 7 uur. We rijden verder over de zoutpannen richting Serowe waar de volgende overnachting campsite is gepland. Khama Rhino Sanctuary is een een wildlife project wat door de plaatselijke bevolking wordt gerund. Hier kunnen we de enige zowel zwarte als witte neushoorns in Botswana aantreffen. Overnachting: Khama Rhino Sancutary campsite maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 11 + 12

Tuli Block ca 380 kilometer +/- 5.5 uur. Onze pijlen wijzen alweer naar Zuid Afrika maar niet voordat we Tuli Block bezocht hebben. Grenzend aan de Limpopo Provincie van Zuid Afrika en Zimbabwe ligt het Tuli Block met een geheel ander landschap als alle andere parken in Botswana. Ook wel “Hardeveld” genoemd vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen. Verder is Tuli Block bekend door de rijke archeologische rotsgebieden zoals Solomon’s wall en de Lepokole heuvels. We overnachten in Tuli Block in een 5 sterren lodge en laten ons verwennen met prachtige game drives, een sterren nacht drive en een bushwalk. Overnachting: Koro River Camp maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 13

Hoedspruit ca 398 kilometer +/- 5 uur. Na het passeren van de douane rijden we richting Hoedspruit. Het is alweer tijd voor uw laatste overnachting. Laat in de middag arriveren we op de lodge waar we deze geweldige foto safari eindigen en de afgelopen weken evalueren. Overnachting: Ku Sungula Safari Lodge maaltijden en drankjes inbegrepen.

Dag 14

Na het ontbijt heeft u voldoende tijd uw spullen te pakken en zich klaar te maken voor vertrek. Het is tijd om afscheid te nemen. Wij zorgen dat u tijdig op de luchthaven van Johannesburg bent voor uw terugvlucht.

14 dagen
03 Oktober - 16 Oktober 2020

Maximaal 4-7 personen
De tour gaat van start bij een minimum inschrijving van 4 deelnemers.
Prijs is gebaseerd op basis van twee personen per kamer/tent.
€ 4.730
per persoon op basis van twee personen per kamer/tent
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Persoonlijke uitgaves
 • Tip geld
 • Vaccinaties
 • Eventueel extra verblijf voor en na de trail
Inclusief:
 • Overnachtingshotel de dag voor de binnenlandse vlucht naar Maun
 • Binnenlandse vlucht Maun Botswana
 • Accommodaties, maaltijden en drankjes
 • Park- en entree gelden
 • Alle activiteiten zoals vermeld in de dag tot dag planning
 • Shuttle transfer naar Johannesburg OR Tambo
 • Game viewer open sided
 • Gekwalificeerde gids
 • Professionele fotograaf
 • Personeel in back-up auto en trailers

Meer informatie

Via onderstaand contactformulier kunt u meer informatie aanvragen over Foto safari ruig en puur Botswana.