Kruger / Drakensbergen Incentive Trail Selfdrive

Van dag tot dag

Dag 0
Dag 1
Dag 2+3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 0

Deze dag vliegt u naar Johannesburg. Deze vlucht wordt oor u zelf geregeld. Let op; zorg dat u uw aansluitende shuttle vervoer naar uw eerste bestemming niet mist, dus houd rekening met de aankomst tijden.

Dag 1

Aankomst Johannesburg OR Tambo Airport onze shuttle service vertrekt 0m 06.45 uur vanaf het busstation op Johannesburg Airport. Reisduur ongeveer 5-6 uur. vroeg in de middag wordt u verwacht op Ku Sungula Safari Lodge gelegen in het Balule Natuur Reservaat wat een oppervlakte beslaat van 40.000 ha en een open verbinding heeft met het Greater Kruger Park. Het reservaat heeft naast de BIG-5 een grote verscheidenheid aan diverse vogelsoorten.

Dag 2+3

Ons volledige team staat voor u klaar met de benodigde Landrover Defenders waarin u plaats gaat nemen en vertrekken we naar de eerste bestemming van deze trail. De route begint ten noorden van Phalaborwa in het Letaba Ranch Natuur Reservaat en slingert op de grens van het Nationaal Kruger Park. Dit reservaat heeft een open verbindingen met het Greater Kruger Nationaal Park waardoor de wilde dieren waaronder de Big-5 vrijlijk op en neer kunnen lopen. Letaba Ranch is vooral bekend vanwege de vele waarnemingen van olifanten en buffels, en de machtige Letaba-rivier die door het reservaat stroomt. We kamperen hier in het wild op hele bijzondere plekjes die zijn uitgezocht door onze gids die in deze gebieden concessies heeft.

Dag 4

Lekgalameetse Nature Reserve. Dit schilderachtige bergreservaat maakt deel uit van de Drakensbergen en wordt gekenmerkt door met gras begroeide heuvels, weelderige kloofjes en inheemse bossen. De ontzagwekkende natuurlijke schoonheid van dit reservaat met zijn kristalheldere rivieren en watervallen is de belangrijkste reden voor een bezoek.

Dag 5

Mariepskop Drakensbergen. De Mariepskop, hier testen we echt de lage gearing van ons voertuig en klimmen naar de hoogste top om het prachtige uitzicht te bewonderen. De Mariepskop op 1.945 meter boven de zeespiegel, is een van de hoogste bergtoppen van de Drakensbergen en de Blyde River Canyon. Het ligt op de kruising van drie natuurgebieden te weten het Mariepskop bosreservaat, het Mariepskop staatsbos en het natuurreservaat Blyde River Canyon. Na deze geweldige ervaring gaan we helemaal naar beneden de Blyde River Canyon in, waar we een bad kunnen nemen in de rivier of wandelen langs de oevers van deze rivier. De flora en fauna in dit deel van de canyon is subtropisch en vol met prachtige vlinders.

Dag 6

Klasserie Game Reserve incl. een bush walk. Dit reserve met een grootte van 60.000 ha is een van de oudste prive reservaten in Zuid Afrika. De rivier de Klasserie loopt door dit reservaat. Vroeg in de volgende ochtend zal een gewapende gids ons de fascinerende Afrikaanse natuur doen laten verkennen te voet. Tijdens de wandeling leert u over de sporen, planten, bomen, vogels en nog veel meer. Hoewel je tijdens de wandeling groot wild kunt tegenkomen, ligt de nadruk op de kleinere dingen in de bush die vaak over het hoofd worden gezien tijdens een game drive.

Dag 7

Ku Sungula Safari Lodge Balule Nature Reserve incl. een game drive. Na aankomst op de lodge zult u samen met de overige gasten van de lodge onze gids en tracker deelnemen aan een drie uur durende game drive die vooral off road gaat en u zeer dicht bij de dieren brengt.

Dag 8

Na het ontbijt is het tijd afscheid te nemen voor uw vertrek naar uw volgende bestemming. Onze shuttle service partner zal u omstreeks 11.30 uur ophalen en u naar Johannesburg O.R. Tambo vervoeren.

8 dagen
het hele jaar door mits beschikbaarheid

Maximaal Minimaal 6 maximaal 12 personen
De tour gaat van start bij een minimum van 6 personen.
Prijs is gebaseerd op basis van twee personen per kamer/tent.
€ 2150
per persoon op basis van twee personen per kamer/tent
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Persoonlijke uitgaves
 • Tip geld
 • Vaccinaties
 • Eventueel extra verblijf voor en na de trail
Inclusief:
 • Professionele fotograaf
 • Gekwalificeerde gids
 • Personeel met back-up auto en trailer
 • Landrover Defenders incl. dak en/of grondtenten (of vergelijkbaar type)
 • Diesel/benzine
 • Accomodaties, maaltijden en drankjes
 • Activiteiten als vernoemd
 • Alle park- en entree gelden
 • Shuttle Service van en naar Johannesburg O.R. Tambo

Meer informatie

Via onderstaand contactformulier kunt u meer informatie aanvragen over Kruger / Drakensbergen Incentive Trail Selfdrive.