Kruger / Drakensbergen Trail

Een avontuurlijke reis met een vleugje luxe

Back to Basic een pure wildernis ervaring rond de grenzen van het Nationaal Kruger Park en de Drakensbergen met een vleugje luxe

De route start vanuit Ku Sungula Safari Lodge gelegen in het Balule Nature Reserve met een oppervlakte van 40.000 ha dat een open verbind heeft met het Greater Kruger Park. Onze gespecialiseerde gids en zijn team staan voor u klaar en zullen u de volgende dag meenemen in de safari auto voor deze geweldige belevenis.

Vanuit Ku Sungula gaat de route richting Letaba en slingert ten noorden van het Kruger Park en gaat voornamelijk off road. De grote Letaba rivier loopt door het park. Vanuit Letaba verkennen we het Lekgalameetse. Dit schilderachtige bergreservaat maakt deel uit van de Drakensbergen en wordt gekenmerkt door met gras begroeide heuvels, weelderige kloofjes en inheemse bossen. De ontzagwekkende natuurlijke schoonheid van dit reservaat met zijn kristalheldere rivieren en watervallen is de belangrijkste reden voor een bezoek. De volgende dag wijzen de pijlen richting de Mariepskop. De Mariepskop op 1.945 meter boven de zeespiegel, is een van de hoogste bergtoppen van de Drakensbergen en de Blyde River Canyon. Het ligt op de kruising van drie natuurgebieden te weten het Mariepskop bosreservaat, het Mariepskop staatsbos en het natuurreservaat Blyde River Canyon. Vervolgens rijden we naar het Klasserie Game Reserve waar we volgende nacht zullen doorbrengen. Dit reserve met een grootte van 60.000 ha is een van de oudste prive reservaten in Zuid Afrika. De rivier de Klasserie loopt door dit reservaat. De eerste en laatste nacht brengen we door in een luxe lodge tussendoor kamperen we wild voor 5 nachten.

Van dag tot dag

Dag 0
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 0

Deze dag vliegt u naar Johannesburg. Deze vlucht wordt door u zelf geregeld. Let op; zorg dat u uw aansluitende shuttle vervoer naar uw eerste bestemming niet mist, dus houd rekening met de aankomst tijden.

Dag 1

06.45 Wordt u verwacht op het busstation van Johannesburg OR Tambo Airport. Een van onze shuttle partners wacht u daar op en brengt u naar de Balule Olifants West gate. De aankomst tijd zal rond 14.00 uur zijn. Onze gids zal u daar opwachten en u naar Ku Sungula Safari Lodge transporteren. Deze 4 sterren Big-5 lodge maakt deel uit van het Greater Kruger National Park en beslaat ongeveer 40.000 ha. Na een hartelijk ontvangst op de lodge kunt u genieten op het terras van een verkoelend drankje en even bijkomen van uw reis. Om 16.00 uur staan onze ervaren gids en tracker voor u klaar voor een middag drive. In een open safari voertuig brengen zij u voornamelijk off-road zeer dicht bij de dieren.

Dag 2

Vanaf Ku Sungula Safari Lodge vertrekken we in onze game drive auto richting Letaba Ranch voor een tweedaags wild kamperen avontuur. Letaba Ranch is een concessie gebied waar onze gids concessies heeft om het park te verkennen en op de mooiste plekjes te kamperen. In de vroege namiddag komen we aan op onze eerste overnachtings plek, worden de tenten en bedden opgezet en in de tussentijd wordt een klein kampvuur voorbereid. We kunnen even ontspannen en genieten van een verfrissend drankje voor het eten terwijl we genieten van de omgeving met al haar natuurschoon en luisteren naar vele geluiden van de vogels en dieren. Als het donker wordt wordt er een heerlijk diner geserveerd.

Dag 3

Vroeg in de ochtend na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en vertrekken we naar onze volgende overnachtings plek in Letaba Ranch. Vroeg in de middag bereiken ons volgende speciale plekje in dit reservaat. We zorgen dat onze tenten en bedden zijn opgezet en zullen daarna een heerlijk bad nemen in de rivier. In de verte zien we wellicht enige olifanten kunnen spotten. Na het verfrissende bad staat een verkoelend drankje te wachten en kunnen we even heerlijk relaxen, ontspannen, prachtige foto’s maken of een spel spelen. Als ons kamvuur opwarmt en de sterren aan de hemel verschijnen kunnen we genieten van een fantastisch diner.

Dag 4

Onze pijlen wijzen naar het Lekgalameetse reservaat Een schilderachtig bergreservaat met gras begroeide heuvels, weelderige kloven en een ontzagwekkende schoonheid van bos. In de middag zullen we ons kamp opzetten in dit prachtige gebied. Adem diep in en bewonder dit prachtige landschap terwijl u geniet van een drankje. Terwijl de vlammen van het kampvuur ons hypnotiseren wordt ons diner voorbereid.

Dag 5

De volgende bestemming van ons avontuur is de Mariepskop, hier testen we echt de lage gearing van ons voertuig en klimmen naar de hoogste top om het prachtige uitzicht te bewonderen. Na deze geweldige ervaring gaan we helemaal naar beneden de Blyde River Canyon in, waar we een bad kunnen nemen in de rivier of wandelen langs de oevers van deze rivier. De flora en fauna in dit deel van de canyon is sub tropisch en vol met prachtige vlinders. Terwijl u de omgeving verkent worden de tenten opgezet voor de nacht en een vuur voorbereid voor ons diner.

Dag 6

Klasserie Game Reserve wordt de volgende bestemming. Het Klasserie drive Natuurreservaat is een van de grootste particuliere natuurreservaten van Zuid-Afrika. Dit Big-5 gebied beslaat 60.000 ha en maakt deel uit van het Greater Kruger National Park. Als we door het park rijden, hebben we wellicht al geluk en zien we enkele geweldige dieren. Ons kamp wordt in het park op een prachtige plek opgezet en maken we een vuurtje voor ons bush diner.

Dag 7

Vroeg in de ochtend zal een gewapende gids ons de fascinerende Afrikaanse natuur doen laten verkennen te voet. Tijdens de wandeling leert u over de sporen, planten, bomen, vogels en nog veel meer. Hoewel je tijdens de wandeling groot wild kunt tegenkomen, ligt de nadruk op de kleinere dingen in de bush die vaak over het hoofd worden gezien tijdens een game drive. Na een goed ontbijt gaan vertrekken we richting Ku Sungula Safari Lodge waar u de laatste nacht zult doorbrengen. Tijdens het diner laten we de afgelopen dagen nog eens passeren van ons geweldige avontuur.

Dag 8

Het is tijd om afscheid te nemen, maar niet voordat u nog even kunt genieten van een ochtend game drive met onze gids en tracker. Na het ontbijt is het tijd de koffers te pakken en wij zorgen ervoor dat u tijdig naar de Balule Olifants West Gate gebracht word waar u omstreeks 11.30 zult worden opgehaald door onze shuttle partner die u naar Johannesburg O.R Tambo Airport zal brengen.

8 dagen
Het hele jaar door mits beschikbaar

Maximaal 4-9 personen
De tour gaat van start bij een minimum inschrijving van 4 personen.
Prijs is gebaseerd op basis van twee personen per kamer/tent.
€ 1.630
per persoon op basis van twee personen per kamer/tent
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Persoonlijke uitgaves
 • Vaccinaties
 • Tip geld
 • Eventueel extra verblijf voor en na de trail
Inclusief:
 • Safari auto waarvan de zijkanten open kunnen
 • Gekwalificeerde gids
 • Personeel met back-up auto en trailer
 • Accommodaties, maaltijden en drankjes
 • Alle activiteiten zoals vernoemd in de dag tot dag planning
 • Park- en entree gelden
 • Shuttle transfer van en naar Johannesburg O.R. Tambo

Meer informatie

Via onderstaand contactformulier kunt u meer informatie aanvragen over Kruger / Drakensbergen Trail.