Zebra migration Botswana

Zebra Migration Botswana

Elk jaar trekt Botswana’s zebra migratie tussen de Okavango Delta en de Makgadikgadi Pans op zoek naar het verse weide gras en staat bekend als de op een na grootste zebra-migratie ter wereld. Verspreide kuddes van deze dieren zijn te zien in de Makgadikgadi palmgordel en in de buurt van de zoutpannen waar het mineraalgehalte van de grassen het hoogst is. Stel je voor dat duizenden oogverblindende botsingen van zwart en wit zich over de horizon uitstrekken.

Welkom bij de zebra-migratie in Botswana

Van maart tot April trekken meer dan 25.000 migrerende zebra’s over de Makgadikgadi zoutpannen. De glinsterende witte zoutpannen strekken zich eindeloos uit in de horizon en vormen zo een van de meest angstaanjagende en prachtige landschappen. Wanneer de zebra’s bewegen, doen de roofdieren dat ook. Wees voorbereid op een actie tussen leeuwen en zebra’s. Tot voor kort dacht men dat de zebra en het wildebeest van de Boteti-rivier kwamen, maar nieuw onderzoek heeft aangetoonddat sommige van de zebra’s van zo ver weg komen als de zuidelijke delen van de Okavango-Delta. De route naar de Makgadikgadi vanuit de Soutern-delta is geen gemakkelijke stap en deze nieuwe gegevens hebben benadrukt hoe ongelooflijk belangrijk het Makgadikgadi-gebied voor deze dieren is. Terwijl u geniet van een picknick lunch in de schaduw van een bos of onder een boom, ziet u misschien het ontzagwekkende schouwspel van de laatste overlevende migratie van zebra’s en wildebeesten in Zuidelijk Afrika.

Van dag tot dag

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5 + 6
Dag 7
Dag 8 + 9
Dag 10 + 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 1

Aankomst Ku Sungula Safari Lodge waar u verwelkomd wordt met een drankje op ons terras. Waar u even kunt bijkomen van de reis. In de middag nemen we u mee op een 3 uur durende middag game drive. Onze gids en tracker nemen u mee in een open auto en brengen u op enkele meters afstand van de wilde dieren. Onderweg wordt er even gestopt voor een hapje en een drankje en kunt u genieten van de ondergaande zon. Na terugkomst wordt er door onze chefs een heerlijk 3 gangen diner geserveerd onder de adembenemende sterren hemel van Zuid Afrika.

Dag 2

Het avontuur gaat van start “laat die Wiele rol” vroeg in de ochtend staat ons team klaar met de nodige auto’s en gaan we van start het grote avontuur tegemoet. We hebben een lange dag voor de boeg en zullen overnachten in Serowe. De tenten kunnen worden opgezet met behulp van ons team en onze guide/chef maakt voor u een spectaculair diner.

Dag 3

Na een nacht vol ongewone geluiden en de zachte voetstappen van neushoorns om ons heen serveren we een ontbijt. Na het ontbijt en het opbreken van het kamp rijden we richting Kubu Island. Kubu Island is een droog eiland bestaande uit graniet een rotsachtige ondergronden. En alleen toegankelijk met een 4Wheel aangedreven wagen. De campsite wordt gerund door de lokale bevolking en is erg basic. Na het opzetten van onze tenten word u wederom een appetijtelijk diner geserveerd.

Dag 4

Al vroeg breken we het kamp op en na het ontbijt rijden we dwars door de zoutpannen naar Gweta. Afhankelijk van de eerdere regen omstandigheden zullen we vroeg in de middag arriveren. We kunnen hier even relaxen lekker een rondje zwemmen of een goed boek lezen. Later in de middag wordt het vuur opgestookt voor het diner. De eerste avonturen passeren de revue onder het genot van een verkoelend drankje.

Dag 5 + 6

De pijlen wijzen richting het Makgadikgadi reserve. De gearing van de auto staat in en we vervolgen onze route. Rijdend door een prachtig gebied en genietend van het wonderschone moois zullen we ons kamp weer opbouwen op een bijzondere plek. Ondertussen heeft ons team het kampvuur weer opgestookt en onze zijn we druk doende om wederom een gepast diner aan u te serveren.

Dag 7

Maun is onze volgende locatie waar we de nacht zullen doorbrengen. We gaan inkopen doen en zorgen dat alles weer is opgepot voor de komende dagen. Aangekomen op onze plaats van bestemming en na het opzetten van onze tenten kunnen we heerlijk relaxen en de afgelopen dagen evalueren. Ons team zal de voorbereidingen maken voor het kampvuur en ons een geweldige bbq “braai” presenteren.

Dag 8 + 9

Kawai River Camp We begroeten de dag alweer vroeg met een ontbijt. Khwai is gelegen aan de noord zijde van de Kwai Rivier en ten noord westen van het Moremi Game Reserve. De lokale bevolking ontwikkeld het eco toerisme in hun unieke gebied. Een hele special erg basic plekje waar tientallen dieren in en om de campsite dwalen en je de dieren op korte afstand kunt bewonderen in de rivier. Een andere omgeving en andere belevenissen die u nog lang zullen heugen. Op dag 9 is er een mogelijkheid een Mokoro tocht (boot gemaakt van een uitgeholde boomstam) te ondernemen. Een belevenis vanaf het water.

Dag 10 + 11

Nxai Pan ten noorden van Maun en verbind het Makgadikgadi national Park aan de noordelijke grens. Het park heeft een grootte van 40 vierkante kilometer en bestaat voornamelijk uit fossiele droge rivierbeddingen. Het park is ook het thuis van eeuwenoude Boabab bomen, die hun naam hebben te danken aan Thomas Baines die ze heeft ontdekt. Vandaag de dag worden deze bomen Baines Boabab genoemd. Aangekomen op de campsite maken we ons kamp en treffen de voorbereidingen voor het diner.

Dag 12

Onze neuzen staan alweer richting Zuid-Afrika we rijden vandaag richting Nata. Het kamp slaan we op op een campsite, we kunnen even relaxen en nagenieten van de prachtige dagen die we al gehad hebben. Ons laatste diner in Botswana onder de prachtige sterrenhemels word geserveerd.

Dag 13

Vanuit Data rijden we naar Zuid Afrika het Mapungubwe natuur reservaat gelegen in de Limpopo provincie. Onze laatste kampeer plek voordat we aankomen op Ku Sungula Safari Lodge. Mapungubwe is opgericht in 1995 om het park en de omliggende natuur te beschermen. Na het opslaan van ons kamp en het ontsteken van het kampvuur evalueren we de reis met elkaar onder het genot van een lekker wijntje, biertje of een glas fris.

Dag 14

Ku Sungula Safari Lodge. Onze laatste nacht brengen we door in Ku Sungula Safari Lodge. Later in de middag zullen we arriveren en kunt u zich opfrissen en genieten op ons terras van een ver koelend drankje.

Dag 15

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

15 dagen
07 Maart 2020 tot 21 Maart 2020

Maximaal 9
De prijs is gebaseerd op twee personen per kamer
Vanwege het regenseizoen bestaat er de kans dat wegen en parken gesloten zijn en we de route of accommodatie moeten wijzigen.
€ 4.250
per persoon op basis van twee personen per kamer/tent
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaves
 • Tip geld
 • Eventueel aanvullende accommodatie voor en na de trail
Inclusief:
 • Gids, safari auto, diesel, chef en team
 • Alle entree fees voor de parken
 • Accommodaties zoals aangegeven
 • Alle maaltijden en drankjes
 • Activiteiten zoals aangegeven in de dag tot dag planning
 • Douane formaliteiten en de nodige verzekeringen
 • Shuttle transfer van en naar Johannesburg OR Tambo Airport

Meer informatie

Via onderstaand contactformulier kunt u meer informatie aanvragen over Zebra migration Botswana.